Despre noi


sss

Hotelul este amplasat în partea estică a stațiunii, într-o zonă împădurită, pozitie ce îi conferă o priveliște deosebită asupra întregii zone. Este o locatie prietenoasa, asezata departe de agitatia orasului si cu cel mai curat aer din statiune.

Capacitate: 180 locuri de cazare în 98 camere cu două locuri și 4 apartamente; 5 etaje, 2 lifturi;
Dotare camere: baie cu duș, telefon, tv cablu, minibar ,balcon la toate camerele

Baza de tratament
În cadrul bazei proprii de tratament sunt efectuate proceduri pentru tratarea:

  • afecțiunilor cardiovasculare;
  • afecțiuni ale aparatului locomotor;
  • afecțiuni ale sistemului nervos

INDICATII TERAPEUTICE

Boli ale aparatului cardiovascular

  • Arteriopatii: ateroscleroză obliterantă periferică stadiul I și II sau stari dupa interventiile chirurgicale pentru aceasta boala în toate stadiile; trombangeita Burger;
  • Cardiopatie ischemica cronica: angor de efort sau angor stabil, cardiopatie cronica ischemică nedureroasă dar cu modificări de tip ischemic, sechele după infarctul de miocard la minimum 3 luni de la episodul acut;
  • Hipertensiune arterială esențială stadiul I si II;
  • Valvulopatii : valvulopatii fără tulburări clinice hemodinamice ; valvulopatii operate fără tulburări clinice și hemodinamice semnificative, la 3 luni de la operație (trimiterile vor fi făcute de medicul cardiolog care stabilește momentul postoperator indicat pentru tratament balnear);
  • Sechele postaccidente vasculare cerebrale la bolnavii care se pot autoservi și deplasa;
  • Boli cronice ale venelor – varice hidrostatice ale membrelor inferioare, sechele posttromboflebită.

Boli ale sistemului nervos: afecțiuni ale sistemului nervos periferic (radiculită, poliradiculonevrite, sechele posttraumatice ale sistemului nervos periferic), sechele după accidente vasculare cerebrale, stări astenice sau reacții nevrotice.

Boli ale aparatului locomotor: reumatismul cronic degenerativ, reumatismul abarticular, reumatism de focar, bolile reumatismale inflamatorii (poliartrită reumatoidă, spondilartrită anchilozantă – în afara puseelor inflamatorii), afecțiuni ale discurilor intervertebrale.

trat

PROCEDURI

Mofetele sunt gaze rezultate din emanațiile post-vulcanice existente în zona de curbură a arcului Carpatic, foarte bogate în bioxid de carbon ( conținut în proporție de 95-98%), un factor terapeutic foarte eficient. Mofetele din zona Covasna sunt unice în Europa și se pare că și în lume. Efectul lor constă în creșterea fluxului sanguin din tegumente și mușchi. Mofeta are acțiune directă asupra musculaturii netede a vaselor de sânge mari, dar mai ales a vaselor foarte mici (arteriile), având un efect terapeutic net superior medicamentelor vasodilatatoare periferice. Alături de bioxidul de carbon, există și alte gaze de emanație vulcanică: amoniac, sulf etc., dar și heliu și radon, în cantități foarte mici, care sporesc puterea de pătrundere a bioxidului de carbon.

Băile calde cu apă minerală se realizează în apa de izvor bogată în minerale si bioxid de carbon, având o temperatură de 30-33℃. Recomandate în cazul insuficienței cardiace, hipertensiunii arteriale, arteopatiilor periferice și venopatiilor, cardiopatiei ischemice și sindromului Raynaud, băile carbogazoase oferă numeroase efecte benefice printre care se numără vasodilatarea periferică, creșterea debitului sistolic și cardiac, reducerea frecvenței pulsului și scăderea rezistenței vasculare periferice.

Aerosoli și inhalații

Inhalațiile înlătură inflamația și congestia mucoasei respiratorii superioare, calmează respirația spasmotică (astm, laringită), fluidifică secrețiile și stimulează eliminarea lor din gât și din plămâni, relaxează mușchii și calmează tusea, ameliorează iritația gâtului și previne uscarea excesivă a mucoasei.

Electroterapia

Electroterapia reprezinta un complex de metode foarte utilizat, care se bazeaza pe aplicarea curentului electric, in scop profilactic (de prevenire a bolii), curativ (de tratare) si de recuperare.Spre deosebire de terapia medicamentoasa, aceasta forma de terapie are avantajul de a fi non-invaziva si de a nu avea efecte secundare.

Efectele electroterapiei:

Efect antialgic-sedativ (blocheaza durerea/impulsul nervos prin fibrele nervoase)
Vasodilatator (nutritiv)
Antiedematos (rezorbtiv)
Excitomotor (induce contractia musculara)
Ionizant (faciliteaza penetrarea transcutanata a unor substante medicamentoase)

Electroterapia este o metoda larg raspandita si foarte utilizata in tratarea afectiunilor aparatului musculoscheletal si nu numai.

Laser-terapia –amplificarea luminii obtinute prin emisie stimulata de radiatii, avand numeroase beneficii terapeutice:

analgetic (ameliorarea durerii acute si cronice)
trofic (creste capacitatea de regenerare a tesuturilor)
antiinflamator (scade inflamatia)
antiedematos

Avantajele terapiei laser:

Timp de tratament redus 5-15 min.
Beneficii resimtite de la primele sedinte
Durerea scade in intensitate cu 50 % intre a 4-a si a 5-a sedinta de tratament
Se poate folosi la pacienti cu implanturi metalice

Băi galvanice

Terapia este bazată pe curentul electric exercitat asupra membrelor pacientului. Băile galvanice reprezintă o procedură de electroterapie care este folosită în medicina recuperatorie şi fizică, pentru a trata afecţiunile fizice şi durerile persistente. Acest procedeu are ca agent terapeutic curentul electric continuu la o tensiune de 50-60 de volţi, de intensitate nu foarte ridicată.

Unda de curent este aplicată cu ajutorul unor electrozi de carbon ce sunt scufundaţi în cuve cu apă. Cel aflat sub tratament, pacientul, trebuie să introducă membrele inferioare sau superioare în respectivele cuve cu apă şi trebuie să le menţină timp de până la 20 de minute. Acest tip de tratament fiziopat este folosit cu preponderenţă pentru îndepărtarea durerii de origine musculară sau nervoasă, în cazul insuficienţei venoase cronice, a atrofiilor musculare după perioade prelungite de imobilizare sau pentru tratarea unor afecţiuni reumatice.

Masaj

Masajul terapeutic este indicat in tratamentul asociat al leziunilor traumatice ale aparatului locomotor, afectiunilor reumatismale, tulburari de statica vertebrala, tulburari circulatorii, afectiuni ale sistemului nervos central si periferic.

Kinetoterapia

Este ramura terapeuticii care foloseste drept mijloace de actiune diferite forme de miscare, in scopul mentinerii, restabilirii sau stimularii functiei articulare si musculare.

Termenul de kinetoterapie include atat kinetologia terapeutica, cat si kinetologia profilactica, ambele facand parte din domeniul nostru de activitate.Aprecierea activitatii aparatului locomotor implica testarea articulara si musculara (aprecierea gradului de mobilitate a unei articulatii si a valorii functionale a unui muschi), necesara atat pentru stabilirea diagnosticului reabilitativ, cat si pentru evaloarea rezultatelor obtinute in urma procesului de recuperare.

Beneficiile kinetorapiei:

Cardiovasculare- Amelioreaza circulatia si creste forta de contractie a inimii
Posttraumatice – prin activarea circulatiei si implicit a nutritiei locale
Intretine/amelioreaza forta musculara
Neurologice- contribuie la reeducarea mersului. Promoveaza recuperarea echilibrului si coordonarii

Magnetodiaflux

Raze ultra scurte

Jacuzzi